Rezultate

În cadrul proiectului, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, peste 5000 de tineri au fost informați cu privire la importanța conservării valorilor și tradițiilor românești, cu focus pe impactul acestora asupra comunităților locale. Totodată, 50 de tineri au participat la o tabără de voluntariat în care au luat contact cu tradițiile și meșteșugurile românești.

În cadrul sesiunilor de formare, tinerii participanți au aflat informații interesante și în concordanță cu tema proiectului, aceștia aflând despre obiceiuri și tradiții legate de botez, de masa moașei, obiceiuri și tradiții legate de nuntă, despre cultul funerar, dar și despre alte sărbători importante la români.

În ceea ce privește partea de meșteșuguri tradiționale, din păcate acestea se află pe cale de dispariție în țara noastră, însă cu toate acestea participanții au fost plăcut impresionați de multitudinea de meșteșuguri ce s-au păstrat din cele mai vechi timpuri și până în prezent.
Dintre acestea, amintim, făuritul, confecționarea măștilor, olăritul, torsul, țesutul, cusutul, dar și închistatul oăulelor și dogăritul. 


Cam așa a fost în Volunturism WorkCamp!
Ce zici, la anul te înscri și tu?